Rentouttava ja rauhallinen Koh Mook

Pieni Koh Mookin saari oli kummitellut mielessäni jo edelliseltä Thaimaan reissulta. Tällä kertaa halusin ehdottomasti kokea Mookin. Saari sopi hyvin matkareittiimme, ja päätimme että kolme vuorokautta noinkin pienellä saarella on varmasti ihan sopiva aika. Ja näin jälkikäteen voin sanoa, että näin on. Toki, jos olisin majoittuneena saaren hulppeimpaan resorttiin, voisin todennäköisesti helposti viettää saarella vähän pidempäänkin. Mutta käytännössä aktiviteetit ovat ranta, snorklaus ja simpukoiden kerääminen sekä pikku rapujen seuraaminen. Täällä oli myös paljon meduusoita, ja aamuisin rantahiekalle oli rantautunut jättimäisen kokoisia meduusoita.
Yksi saaren vetonauloista on Moracot Cave. Pieni laguuni, jonne joutuu uimaan noin 80 metrin matkan läpi pimeän luolan. Teen tästä kokonaan oman postauksen!
Mookin saarella on myös paljon kumipuuviljelmiä, jotka sijaitsevat saaren keskiosassa, paikallisten asuinalueella. Teimme yksi päivä kävelylenkin halki metsän, ja nyt olen nähnyt kuinka kumipuusta kumi valuu kuppeihin, ja niistä jatkovalmistetaan kumia. Metsän halki kävellessä haisi sanomattakin selvästi kumi. Harmillista jos näitä metsiä kaadetaan rakentamisen myötä.


Saarella ei ole kovin montaa hotelli vaihtoehtoa ja meidän hotelli oli kaiken kaikkiaan ihan ok. Saari on todella rauhallinen, ja oikeastaan ruokailua enempää ei iltaisin saarella tapahtunut. Paitsi kirkkaalta taivaalta loistavat tähdet ja merenrannalla hurja rapujen kuhina, jota oli jännittävää seurata taskulampun valossa. Ai niin, taskulamppu on aika must pakata mukaan rinkkaan näissä saarikohteissa. Ja juuri ennen kaikkea pakata se rinkka mukaan, eikä matkalaukkua. Saarille saavutaan aina kahlaten veneestä ja tallustellaan hiekalla. Pyörillä olevalla matkalaukulla et juurikaan tee mitään näissä kohteissa, siis jos minulta kysytään, suosittelen ehdottomasti rinkkaa.
Mookin saari on vielä aika pitkälti "luonnon tilassa". Ja hotellimmekin oli pitkäli ekologinen. Siivous tapahtui vain 3 päivän välein, ellei itse tahtonut useammin. Pyyhkeetkin vaihdettiin 3 päivän välein. Mielestäni oikein hyvä asia, noin omavaraisella saarella on hyvä kiinnittää huomiota omaan kulutukseen. Ihmiset saarella olivat oikein iloisia ja onnellisen oloisia ja ruoka jälleen kerran aivan täydellistä. Söpöjä koiria jälleen kaikkialla, ja yhden omin vähän itselleni ja nimesin Vipeksi. Voi Vippe kun sua on ikävä. Mutta mä tiedän että siellä se paratiisissa pärjäilee...

Ei kommentteja

Ihanaa, kommentti! Vastaan kommenttiisi mahdollisimman pian.