Weekend in Copenhagen

No niin, viikon verran kestää näemmä toipua kolmen päivän Kööpenhaminan reissusta! Hihh, no ei vaiskaan. Reissu ei suinkaan ollut edes rankka, päin vastoin, hyvinkin iisi. Paitsi aikainen herätys, kulunut viikko ja menolento oli kaamea. Ne varmaan söivätkin vähäiset energiani, huuih. Mutta ei siitä oikeastaan sen enempää. Mennään Köpikseen!

Köpis on kaupunkina hurjan pieni. Taskukokoinen. Paljon pyöräilijöitä (mikä oli ihanaa!). Helppo liikkua. Aika hintava. Kylmä. Paitsi viimeisenä päivänä kun satoi, ja paistoi. Hyvää ruokaa. Kauniita vanjoha rakennuksia. Koko kaupungin ydin tuntui olevan Tivoli, joka onkin ihan pelipaikoilla, keskustassa.
Meidän hotelli oli mielestäni oikein hyvällä paikalla. Vain hetken kävelymatkan päässä rautatie-asemalta. Käveltiin tuona viikonloppuna paljon, ja muutaman kerran vain bussiteltiin ja metrolla käytiin vain Christianissa. Koska pakkohan se oli nähdä. Se olikin aika mielenkiintoinen paikka, ristiriitainen, niin kuin moni varmasti sanookin. Jokainen saa olla paikasta omaa mieltänsä. Itsehän kävin siellä suuresti uteliaisuuttani, ja avartamassa maailmankuvaani. Haluan kyllä painottaa että olen totaalisen vastaan muutoin tuollaisia aineita. Mielenkiintoinen paikka, joskin ehkä parhaat päivänsä jo nähnyt...
Mutta Nyhavn oli ihana paikka, tosi kaunis satamaranta. Illalla kauniisti valaistu, ja päivällä ihanan värikäs. Voin vain kuvitella kesäisin minkälainen kuhina täällä terasseilla käy. Upea!

Varsinaisesti matkan tarkoitus ei alunperinkään ollut kierrellä nähtävyyksiä, mutta ajateltiin että josko me nyt se "kuuluisin" käytäisiin katsomassa, eli pieni merenneitopatsas. Olen taiteenystävä, tykkään museoista, kulttuurista etc etc...mutta voi taivas sentään! Miten ihmeessä Kööpenhamina on onnistunut brändäämaan tämän minikokoisen patsaan itselleen merkittäväksi vetonaulaksi!? Ihan loistavaa meinaan! Kaikkea olen nähnyt Melkein kaikkea olen nähnyt, mutta tämä oli hupaisuudessaan yksi kyllä söpöimmistä jutuista :) Oltiin ehkä vähän epäkohteliaitakin patsasta kohtaan, mutta otettiin nämä kuvat aika nopsaan ja jatkettiin matkaa. Edes laukussa ollutta miniskumppaa (synttäreitteni kunniaksi) ei täällä avattu. -paitsi jos olisi ollut kesä, niin ympäristön upeat puistoalueet olisi varmasti saaneet jäämään pidemmäksikin aikaa. Olen siitä aika lailla varma.

Kuninkaanlinnaa ja Tivolia Halloween loistossaan! Tivoli oli mun synttäripäivän kohokohta (siis sen lisäksi että heräsin aamulla ystävieni yllätykseen skumpasta ja namuista tyynyn vierellä). Sisäänpääsy oli jotain kymmenen euron luokkaa, ja oikeastaan aika meni tivolia ihmetellessä ja italialaisessa syödessä (oli muuten todella hyvä ravintola. Ei ollenkaan sellainen huvipuisto-ravintola-pettymys-mitä-ne-yleensä-on). Ainoa laite jonne olisin halunnut, oli "huollossa"...hmmm...ja sitten aika alkoikin loppua kesken ja oli aika suunnata kentälle. Mutta ysäväni kävivät tivolin Halloween-henkisessä Scary Hotel-kummitustalossa ja se oli kuulema toooodella scary. Joten olen ihan iloinen etten mennyt sinne (vaan jäin nautiskelemaan jälkkäriäni italialaiseen). Olisin nähnyt kuulemma painajaisia siitä. Eli ilmeisen toimiva huvitus, iiiiik!
Onko sinulle Köpis tuttu? Näin Halloweenin aikaan Tivoli näytti kyllä todella upealta!

Ei kommentteja

Ihanaa, kommentti! Vastaan kommenttiisi mahdollisimman pian.